недеља, 20. септембар 2009.

KRAJ CIMUSETA

Uspesno je zavrsen medjunarodni skup CIMUSET (International Committee for Museums and Collections of Science and Technology), koji je, uz tri sjajne izlozbene postavke, organizovao beogradski Muzej nauke i tehnike.


Izlozba na otvorenom – vatrogasna kola iz 1938.g. (foto: T. Milic - Babic)

Predavanja su strucno i zanimljivo prezentovana. Narocito su se istakle prezentacije Stanka Crnobrnje, Aleksandra Luja Todorovica i Bojane Andric (RTS, Bgd, Srbija),Vladimira Jelenkovica (direktor Muzeja Nauke i Tesle, Bgd, Srbija), Gordane Karovic (Muzej Nauke i Tehnike, Bgd, Srbija), Bernarda Blache-a (Palate Decouverte, Paris, France), Sase Sepeca (Muzej Nauke i Tehnike, Bgd, Srbija) i Jutte Thorndahl (Danish Museum of Elektricity, Bjerringbro, Denmark).


Prezentacija V. Jelenkovica, direktora Muzeja Nikole Tesle (foto: T. Milic - Babic).

Skup je trajao cetiri dana, na razlicitim lokacijama u Beogradu (konak kneginje Ljubice, Filoloski fakultet, SANU i Muzej nauke i tehnike). Imao je oko 60 – 70 ucesnika, a zavrsio se u nedelju, 13. septembra, trodnevnom ekskurzijom po Srbiji.


Deo izlozbe koja je pratila CIMUSET - eksponati Prirodnjackog muzeja (foto: T. Milic - Babic)

Prirodnjacki muzej je CIMUSET – u prisustvovao sa jednim delegatom (autorom teksta) i zahvaljuje se Muzeju organizatoru na prijatnom i znacajnom iskustvu koje mu je omoguceno.

Tatjana Milić – Babić
Nije dozvoljeno koriscenje teksta i fotografija bez dozvole autora.

Нема коментара:

Постави коментар