понедељак, 7. септембар 2009.

KAO KRAVA NA ...

Dan kao stvoren za uživanje u beogradskim blagodetima. Kako bi, otprilike, Keri iz serije “Sex i grad” rekla, ovo je bio dan za zabavljanje sa gradom u koji sam zaljubljena.

Pijuckanje kafe s mlekom i kisele vode, citanje knjige uz prijatnu muziku i pogled na Savu. Od desetak stolova, samo tri su predvidjena za dvojac ili one koji dodju sami. Dva stola su pored vode i najcesce zauzeta, a jedan je na sred letnje terase, kao optuzenicka/magareca klupa ili, mozda, ostrvo za predah i mir. Zavisi od ugla gledanja.

U mom omiljenom kaficu sve je manje stolova za jednu ili dve osobe. Pitam se – zasto, kada je soliranje uzivanje hrabrih i ludih, s obzirom da nema bas svako petlju za dobrovoljno razotkrivanje bez pokrica neke druge osobe. Cak i po cenu losih kombinacija.

Nedavno sam na televiziji gledala reportazu o izboru Mis krava, odrzanom u Nemackoj. Samac za astalom, pa jos u sred srede, mogao bi da se oseca poput krave na vasaru ili, mozda, kao krava na izboru za misicu. Pod uslovom da ispunjava sledece kvalitete: duge noge, lepotu, izrazajne oci, graciozan hod i da daje mnogo mleka. Po svemu sudeci, solisti se ni tu bas najbolje ne uklapaju. Umesto da se popnu bar stepenicu vise na nekoj zamisljenoj drustvenoj rang listi, svojoj ili tudjoj, morace da zastanu negde na pola puta do trona. Krava misica, ali samo u pokusaju.


Tatjana MB

Nije dozvoljeno koriscenje teksta bez dozvole autora.

2 коментара:

  1. Hm,a da definišemo tron za "neprilagođene" sistemima "tako treba" i "bio bi red"? :)

    Ja 011

    ОдговориИзбриши
  2. Ili pogledima neprihvatanja, iznenadjenja, zgrazavanja, "sta mu je", "iz koje je price" i sl...:).
    "Neprilagodjenih" je bilo i bice. U suprotnom, okolina bi bila napravljena kao na stanc masini.
    Inace, nadimak Ti je fenomenalan :))).

    ОдговориИзбриши